Καθαρισμός προσώπου: το must της ομορφιάς!

Βασική αρχή για ένα όμορφο και λαμπερό πρόσωπο είναι ο σωστός καθαρισμός που θα πρέπει να καθιερωθεί στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης πρωί και βράδυ. Ο καθαρισμός καλό είναι να γίνεται με ήπια προϊόντα που σέβονται τη φυσιολογία της επιδερμίδας και δεν είναι πολύ επιθετικά.

Το βράδυ είναι απαραίτητος, για να απομακρύνουμε τους ρύπους που έχουν επικαθίσει στη επιδερμίδα, το make up, τη σκόνη  αλλά και για να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα να δεχτεί τα μετέπειτα προϊόντα περιποίησης (π.χ. serum, κρέμα). Τη νύχτα, ενώ εμείς κοιμόμαστε και ξεκουραζόμαστε, η επιδερμίδα μας αναγεννάται και αποβάλει τις τοξίνες. Συνέπεια αυτών των εργασιών είναι η εμφάνιση λιπαρότητας ή σμήγματος που θα δούμε το πρωί. Έτσι το πρωί, προκειμένου να απομακρύνουμε την λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του ύπνου, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.

Ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας μας επιλέγουμε το κατάλληλο ritual καθαρισμού:

  • Εάν η επιδερμίδα μας είναι μεικτή ή λιπαρή επιλέγουμε ένα αφρίζον προϊόν καθαρισμού που θα μας χαρίσει αίσθηση δροσιάς και άνεσης. Για την περιοχή των ματιών μπορούμε συμπληρωματικά να χρησιμοποιήσουμε νερό micellaire, προκειμένου να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα μάσκαρας.
  • Εάν η επιδερμίδα είναι ξηρή επιλέγουμε το σύστημα καθαρισμού με γαλάκτωμα και λοσιόν ή νερό micellaire για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μας όταν εντάξουμε στην εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη περιποίηση μας μία μάσκα καθαρισμού με άργιλο και ένα προϊόν απολέπισης, οπότε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε ένα φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών διαλέξτε ένα τέτοιο προϊόν και θα σας ανταμείψει!

Μετά τον καθαρισμό, πάντα χρησιμοποιούμε κρέμα ή serum προκειμένου να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας.

Αφιερώστε λίγα λεπτά την ημέρα στο σωστό ντεμακιγιάζ και καθαρισμό του προσώπου σας και χαρείτε την όμορφη επιδερμίδα που ονειρεύεστε!

 

Εγγραφείτε στην λίστα email
του Nuxe club