Αντιοξειδωτικά για λαμπερή επιδερμίδα

Ίσως από τα πιο πολυσυζητημένα συστατικά τα τελευταία χρόνια είναι τα αντιοξειδωτικά, τα οποία συναντάμε τόσο στην καθημερινή μας διατροφή όσο και στα καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε: πολυφαινόλες, τερπένια, πράσινο και λευκό τσάι, βιταμίνη C, κόκκινα φρούτα, βιταμίνη Ε, φλαβονοειδή, μπλε αμάραντος, λυκοπένιο, συνένζυμο Q10 κ.α.

Τα αντιοξειδωτικά, έχουν προστατευτική δράση έναντι των ελευθέρων ριζών είτε ως μέρος της διατροφής μας είτε ως βασικά συστατικά της κρέμας ημέρας μας. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιδιαίτερα ασταθής ενώσεις οι οποίες επιτίθενται στα κύτταρα του οργανισμού μας και είναι υπεύθυνες μεταξύ άλλων και για την πρόωρη γήρανση. Ένα απλό παράδειγμα που δείχνει την προστατευτική δράση των αντιοξειδωτικών είναι το εξής: όταν κόβουμε ένα μήλο, αυτό εκτίθεται στον αέρα, και μετά από μερικά λεπτά μαυρίζει – λόγω της οξείδωσης που υφίσταται από τις ελεύθερες ρίζες. Αν το περιχύσουμε με χυμό πορτοκαλιού διατηρεί το χρώμα του, χάρη στην αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C που περιέχει ο χυμός.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα είναι αιτίες που προκαλούν ελεύθερες ρίζες οπότε πρέπει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι σε αυτές.

Εγγραφείτε στην λίστα email
του Nuxe club